Tonyes tøffe vårruller med Soppas! soppsaus

Print Recipe
Tonyes tøffe vårruller med Soppas! soppsaus
Porsjoner
Vårruller
Ingredienser
Porsjoner
Vårruller
Ingredienser
Instruksjoner
 1. Kok opp vann og legg glassnudlene i bløt i en kjøkkenbolle i ca.10 min, hell av vannet og fyll opp med iskaldt vann.
 2. Finhakk hvitløk og chili. Hell litt olivenolje eller annen olje etter ønske i panna, ha så chili og hvitløk i panna og la dette surre i et par minutter. Ha kjøttdeigen/farsen oppi panna og la dette surre til kjøttdeigen/farsen er gjennomstekt.
 3. Finskjær hodekål og rasp gulrot.
 4. Skjær champignon i små terninger.
 5. Finskjær vårløk.
 6. Bland alle grønnsakene sammen i en bolle
 7. Tilsett ca 6-8 SS østerssaus, 3-4 SS soyasaus og 1-2 SS Soppas!. Vend grønnsakene godt inn i sausen. Her kan man også ha litt mer eller litt mindre etter som hva man ønsker selv eller hvor mye smak man ønsker i vårrullene.
 8. Tilsett glassnudelene i blandingen og ha det over i panna med kjøttdeigen/farsen. Vend alt godt sammen og la det surre noen minutter på lav varme. Det skal mykne litt, men kålen skal fortsatt ha litt tyggemotstand.
 9. Hell tilbake i bollen du brukte tidligere og ta frem vårrull arkene.
 10. Ha et egg oppi en skål og visp forsiktig. Ta så et vårullark og ta ca. 2 SS med blanding ved det ene hjørnet, rull en gang og brett så sidene inn. Rull deretter en gang og smør vispet egg på enden og rull vårrullen sammen. Vispet egg fungerer som lim.
 11. Hell frityrolje i en kjele og varm opp, ha så vårrullene oppi og stek dem gylne. Legg de ferdige vårrullene på en rist på tørkepapir. Dette gjøres så olja får rent av.
 12. Ha litt sweet chilisaus i en liten skål og dypp vårrullene oppi og nyt.