Print Recipe
Risotto med tørket traktkantarell og Skarlagenrød Sylta Vårglede
Porsjoner
Porsjoner
Instruksjoner
  1. Kok opp vann, legg den tørkede soppen i en skål og hell på kokende vann til det dekker. La stå i 30 min. Klem av vannet og stek soppen for seg på middels sterk varme med litt olje. Når soppen nærmer seg ferdigstekt kan du blande inn en liten klatt smør og la det surre litt så smøret blir lysebrunt.
  2. Vannet fra den tørkede soppen kan du bruke videre til buljongen, mål opp og legg til så du får riktig mengde væske. Tilsett Skogsbuljongpulveret og kok opp.
  3. Fres sjalottløk, hvitløk og ris i oljen til risen er godt dekket av oljen og løken begynner å bli blank.
  4. Tilsett hvitvin og la det koke inn mens du hele tiden rører om.
  5. Tilsett den ferdigblandede Skogsbuljongen, litt etter litt, og la det koke inn mellom hver gang. Fortsett stadig å røre i blandingen.
  6. Risen er ferdig når den er myk, men den bør være “al dente”, altså ha en litt hard kjerne. Bruk om nødvendig litt vann utover buljongen.
  7. Vend inn soppen, smør og parmesan. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  8. Legg risottoen straks opp på varm tallerkenen når den er ferdigkokt. (Risotto venter aldri på gjesten, gjesten venter på risottoen).
  9. Pynt risottoen med litt revet parmesanost, Skarlagenrød Sylta Vårglede, litt finhakket persille og servér.