Denne uka deltok vi i et webinar med Pascal Baudar. Pascal er en kjent forfatter og promotør av fermentert vill mat. Vi har lært hvordan man lager villgjær basert hjemmelagd mjød med sitron og ingefær.
Inspirert av Pascal har vi lagd en liten vri på oppskriften hans med TrollBar - Cocktailsirup. Vår sirup er laget på granskudd, einerskudd og furuhannblomster, som vil gi litt smak av norsk skog i blandinga. Villgjærfermentering av nyttevekster gir en mulighet til å smake lokalmiljøet ditt i artige drikker.
Passive Time | 10 dager |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 1,5 liter vann
- 150 g honning
- 125 ml TrollBar - Cocktailsirup
- 1 Økologisk sitron
- 1 Økologisk ingefær
Ingredienser
|
|
Instruksjoner
- Skjær opp mynte i store biter, sett på 1,5-2liter glass.
- Skjær opp sitron og ingefær i skiver, sett på glass.
- Tilsett honning og TrollBar - Cocktailsirup.
- Fyll opp med vann, men ikke helt til toppen av glasset, det må fortsatt være plass til bobler.
- Bland det godt sammen og smak. Den skal være litt for søt (villgjæren vil spise opp sukker i honningen og sluttresultatet vil være mindre søtt).
- Legg et klede over glass.
- Rør to ganger om dagen for å unngå mugg på toppen.
- Ferdig etter 10 dager. Sil av og drikk. Kan fermenteres lenger (og tilsette andre ingredienser) eller stoppe fermentasjonen ved å sette glasset i kjøleskapet.